fúrókalapácsok

Manapság már nem szükséges minden feladathoz külön szerszámgépet használni, a többfunkciós lehetőségeknek köszönhetően. Az akkus csavarbehajtókkal furatokat is készíthetünk, a sarokcsiszolóval, csiszolhatunk és darabolhatunk fát, fémet, követ stb. Nem egy ember munkáját könnyítették már meg a vésőfunkcióval ellátott fúrókalapácsok.

Hogyha rendeltetésszerűen használjuk ezeket az eszközöket, akkor remek eredményeket érhetünk el. De mit lehet érteni a rendeltetésszerű használat alatt? Például egy betonfal lebontásához célszerűbb bontókalapácsot használni. A fúró vésőkalapács bizonyos mértékben a betonnal is megbirkózik. Például a víz és az elektromos szerelési anyagok helyének az előkészítésére tökéletesen megfelel. De, ha a régi garázsfeljárót szeretnénk feltörni, akkor egy robosztusabb kialakítású és nagyobb ütőerővel rendelkező szerszámgépre lesz szükség. Az ilyen nagyszabású bontási feladatokon kívül, remekül megállja a helyét a lakásfelújítás alkalmával is.

Az erős motornak és az innovatív kialakításnak köszönhetően, kényelmes a használata. Hogy lehet kényelmes egy ekkora vésőgéppel dolgozni? A titok nemcsak az ergonomikus tervezésben rejlik, hanem az olyan extrák is közrejátszanak, mint például a rezgéscsillapítás. Olyan ütőművel rendelkezik, ami az ütőerőt közvetlenül a fúrószárra közvetíti.

Ezáltal nő a hatékonyság és kevésbé fárasztja a karokat. Sok modern változat, a tartósság érdekében láncmeghajtást használ. Az olajkenés szintén biztosított, ami minimalizálja a szervizigényt és ezzel egyenes arányba növeli a gép élettartamát. A vésőfej rögzítés szintén változtatható a fúró és vésőkalapácsok esetében. Így mindig az ideális szögben dolgozhatunk, ami előnyt jelent a nehezen hozzáférhető, szűk helyeken. Az ilyen szerkezetek egyik legnagyobb ellensége a por lenne, hacsak nem lennének magas fokú porvédelemmel ellátva. Ennek köszönhetően nem éri károsodás a finom mechanikai részeket, amiket a por előbb-utóbb tönkretenne. A praktikus tartozékok közül általában minden gyártó mellékeli az állítható oldalfogantyút, a mélységütközőt és természetesen a koffert.