Minden hobbikertész álma egy gyönyörű virágoskert, ami kora tavasztól egészen késő őszig ontja a színes virágokat. Ez könnyen megvalósítható a megfelelő növénytársításokkal és sok-sok gondoskodással.

A leander mindenképpen szerepet kell kapjon egy ilyen díszkertbe, már csak azért is mert szinte az egész vegetációs periódusban hoz új virágokat. No, meg azért is, mert igen kevés törődést igényel. Ha biztosítjuk számára a megfelelő talajt valamint a szükséges vizet, akkor szinte más dolgunk nincs is vele. Mivel mediterrán növény, ezért a meleget igen jól tűri, viszont szüksége van a vízre, a hideget azonban nem viseli el.

Ezért a leandert a hideg napokban be kell vinni a lakásba egy hűvös, világos helyre, ahol átvészelheti a kinti fagyokat. A leander tehát egy igen könnyen kezelhető növény. Éppen ezért hamar nagy népszerűségre tett szert hazánkban is. Számos díszkertben otthonra talált, nemcsak a mediterrán típusú kertekben. Nagy, színes virágaival odacsalogatja a hasznos rovarokat, amelyeknek fontos szerepük van számtalan növény beporzásánál. Ezért a leander igen hasznos a kertben, nemcsak szép.

Az öntözésen és a tápoldatozáson kívül, néha nem árt megmetszeni a leandert. A felesleges hajtások levágásával ugyanis arra serkentjük a növényt, hogy az még több virágot hozzon, így még pompásabb látványossága lesz a kertnek a leander. A kezdő kertészek is nagyon kedvelik, mert szinte bármilyen talajviszonyokat elvisel és nem jelent nagy gondot a nevelése. Tulajdonképpen bárki megbirkózik vele, még ha nincs is tapasztalata ezen a téren.