A játéknak fontos szerepe van a kicsik életében. Segít a társadalmi normák elsajátításában, valamint a képességeik fejlődésére is hatást gyakorol. Azonban nem mindegy milyen játékot adunk a lurkók kezébe. A klasszikus fajátékok több szempontból is előnyösek lehetnek.

Egyrészt nem környezetszennyezőek, valamint nem az egészségére is káros műanyagból készülnek, így akkor sincs nagy probléma, ha a gyermek a szájába veszi vagy megnyalja a játékokat. Másrészt a fajátékok tartósabbak, kevésbé sérülékenyek, így akár több generáció is játszhat ugyanazokkal a darabokkal.

A fajátékok igen változatosak lehetnek. Az egyszerű építőkockák segítik a kicsik finommotoros képességeik kialakulását, valamint a kreativitásukat. A bonyolultabb logikai darabok, az értelmi képességek fejlődéséhez és a problémamegoldó készség kialakulásához járulnak hozzá.

A vesszoparipa.hu weboldalon a fajátékok gazdag kínálatából válogathatnak a gondos szülők. Keresse fel Ön is az internetes áruházat, ha tartós és praktikus játékokkal kedveskedne csemetéinek!