kerítés lábazat

A kerítés építésekor számos elemnek kiemelten fontos szerep jut. Az egyik a kerítés lábazat, aminek az összeállítása nem mondható bonyolultnak, azonban bizonyos szempontokat érdemes betartani, illetve nem árt, ha a jól bevált módszer szerint dolgozik az ember. Az első lépés mindig a meglévő kerítés elbontása, a sávalap ásása és a föld kitermelése.

Mit kell tudni a sávalapról? Általában ez 30 centiméter széles és 70 cm mély. Nyilván ez attól is nagymértékben függ, hogy milyen nagy a kerítés. A sávalap betonozása a következő lépés. Adott esetben a zsaluzás és a helyszín szintezés is szükséges lehet. A kerítés lábazat alapvető része a kengyelezett vasalat.

Igény esetén a kapunyitó automatika védőcsövezésének az elhelyezése is megfontolandó. Ha ez kész van, jöhet a bitumenes nehézlemez szigetelés elhelyezése, majd a kerítés lábazat szigetelése. Ezt követi a zsalukő lábazat építése, betonozása függőleges és vízszintes vasalással. Végezetül pedig, a pillérhelyek kijelölése, illetve fontos a zsalukő pillérek építése vasalással, betonozással.

Miért döntenek egyre többen a gabion fal építés mellett?

A támfalak és kerítések nagyon sokfélék lehetnek. Egyre több helyen figyelhető meg, hogy milyen szépen és precízen történt a gabion fal építés. Milyen szerkezetről van szó? A gabion háló és a töltelékanyagot alkotó gabion kövek dekoratív és praktikus megoldást jelentenek a kertben.

Teljesen mindegy, hogy támfalról, kerítésről vagy kerti ágyasról van szó, a gabion fal építés jó döntés. A gabion olyan, kővel, kaviccsal töltött, fémrácsból készült tartóelem, amely a kertben sokféle funkciót betölthet. A gabion fal építés mellett azért teszik le oly sokan a voksukat, mert több előnyt is nyújt.

Az egyik pozitívum, hogy szükség esetén viszonylag könnyen elbontható, aminek hála ideiglenes megoldásként is remekül funkcionál. A legtöbb helyen a legfőbb alapanyag a kő, ami a legolcsóbban kőbányákban, kőőrlőkben szerezhető be. Szerencsére temérdek szín és méret között lehet válogatni, így biztosan megtalálható az ideális fajta.