medence vegyszer

Nyáron mindenki szereti kihasználni a meleget és bizony egy fürdőzés a kerti medencében elmaradhatatlan. Legyen szó kisebb felfújható medencéről vagy nagyobb, a földbe süllyesztett típusról, a medence vegyszer adagolása elengedhetetlen.

A víz tisztaságának és frissességének titka nem a folyamatos csere, hanem a különféle anyagok kellő mértékű alkalmazása. Rengeteg víz belefér még a kicsinek tűnő tározóba is, szóval gondoskodni kell arról, hogy a lehető leghosszabb ideig tiszta maradjon. A medence vegyszer kiválasztása előtt kicsit érdemes tájékozódni, illetve ajánlott szakember tanácsát kérni. A titok a megfelelő pH szint fenntartásában van, ami azt jelenti, hogy a víz nem szabad túl lúgos vagy savas legyen.

Mivel a medence vegyszer alkalmazása közben ellenőrizni kell a pH szintet, ezért kis tesztcsíkokat ugyancsak be kell szerezni, amelyek segítségével meghatározható a pillanatnyi állapot. A klór önmagában nem elég a kristálytiszta vízért. A tökéletes eredményért algaölő szer és pelyhesítő medence vegyszerek kellenek.