A minőség és a megbízhatóság nagyon fontos tényezők. Ezért a gyártók arra törekednek, hogy olyan gépkocsikat hozzanak létre, amelyek minden esetben megállják a helyüket. Amikor beül mellénk valaki egy utazás végett, akkor a Mercedes ülésfoglaltság érzékelő felfogja a terhelést, ami az utas oldali ülésbe van helyezve, és bekapcsol, hogy amennyiben baj van, akkor mindkét oldalon hatékonyan kinyíljanak a légzsákok.

Ez egy nagy előny lehet, mert egy ilyen rendszernek a cseréje baleset esetén nem olcsó dolog, így csak azok a részek használódjanak, amelyekre feltétlenül szükség van. Figyelni kell azonban, mert a Mercedes ülésfoglaltság érzékelő vagy bármelyik más típusé is egy hirtelen súlyváltozás miatt akár tönkre is mehet. Szerencsére erről nagyon nyilvánvalóan kapunk jelzést.

Nem érdemes sokáig halogatni a szereltetést, ugyanis ha a légzsák lámpa villog a műszerfalon, akkor nem kizárt, hogy az utas oldalin kívül a vezetőoldali biztonsági rendszer sem működik. A Mercedes ülésfoglaltság érzékelő könnyedén helyettesíthető egy kiegészítővel, de ez nem jelent végleges megoldást.