Az impotencia sajnos egyre több férfit érint és egyre fiatalabb korban kezd kialakulni. A merevedési zavar okai számtalan helyről ered, viszont nem érdemes félvállról venni, hiszen olyan súlyos betegségekre is figyelmeztethet, mint például az infarktus.

Tehát ebben az esetben is érdemes egy teljes önvizsgálattal kezdeni, hogy kiderüljön, a probléma vajon fizikai vagy lelki eredetű, esetleg a kettőnek az ötvözete. Vannak olyan helyzetek, amikor csak az orvos tud segíteni és minden esetben javasolt egy kivizsgálást kérni, viszont előfordul az is, hogy a merevedési zavar okai megoldható egyszerű életmódváltással is.

Ebbe tartozik az egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, valamint a rendszeres és elegendő testmozgás, de persze nem szabad elfeledkezni a pihenésről sem. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor tovább kell kutatni a merevedési zavar okai után. Megoldás lehet a természetes alapanyagokból készült termékek, viszont az orvost mindenképpen javasolt felkeresni ezen a ponton.