sarokcsont fájdalom

Az emberi szervezet egy igazi csoda, amivel hihetetlen dolgokat lehet megtenni. Ugyanakkor néha előfordul, hogy túl van terhelve. Sajnos az elmúlt évtizedekben, az orvostudomány fejlődése ellenére, egyre több probléma ütötte fel a fejét. Ez részben köszönhető annak, hogy a fejlett diagnosztikai rendszereknek hála, már sok mindent lehet elkülöníteni egymástól és nem ugyanabba a csoportba sorolni. Itt van például a sarokcsontot ért problémák köre. Ezt egyszerűen a lábfájdalmak közé lehetne csoportosítani.

Érdemes ugyanakkor külön venni a többi, esetlegesen talp- vagy bokasérülésektől, mert ilyen formában jobban kezelhető. Sokszor felmerülő kérdés, hogy a sarokcsont fájdalom mitől lehet. A legtöbbször ennek az oka a túlterheltség. Sok olyan munkakör alakult ki, amikor talpon kell lenni hosszú órákon keresztül. Ez könnyedén kiválthat krónikus panaszokat, főleg akkor, ha az embereknek nincs idejük foglalkozni magukkal, mert állandóan rohannak valahová. A nem megfelelő terhelést a túlsúly is fokozza, hozzájárulva a fájdalom kialakulásához, ugyanis a járás, állás során a sarokcsont kapja a legnagyobb nyomást.

A kényelmetlen lábbeli viselésével a kötőszövetek megvastagodása jöhet létre, ami fokozz a problémát. A sarkantyú kinövésre, vagyis csonthártyagyulladásra ugyanúgy visszavezethető. Az Albert-kór, ami az Achilles-ín előtt tömlő gyulladása a másik kiváltó tényező. A pihentetés néha elég, de amennyiben krónikussá válik a fájdalom, akkor már biztosan nagy a baj. Jobb ezt elkerülni, megelőzni, ezért, ha rendszeresen jelentkezik a probléma, akkor mielőbb szakemberhez kell fordulni.

A gyogytornaszom.hu weboldalon minden segítség megtalálható, amivel gyorsan kezelésbe vehető a panasz. Sajnos a hanyagság akár műtéti útra is terelheti a problémát, de a tornát akkor sem lehet elkerülni, hiszen a rehabilitáció szerves részét képezi. A pontos felmérést követően, máris kezdetét veheti a személyre szabott mozgássorok kidolgozása és végrehajtása. Rövid időn belül érezhető lesz a javulás és a teljes felépülés után visszanyerhető a jól megszokott életvitel, ami mentes a sarokcsont fájdalmától.