tusfürdő

A legősibb mesterséges mosószer a szappan, amit a gallok találtak fel és nem mosásra, hanem a haj sárgítására használták. A tusfürdő megfelelő szer a tisztálkodáshoz, igaz később került előtérbe, de ugyanolyan jó.

Kiválasztásakor vegyük figyelembe a saját bőrtípusunkat, például van-e allergiánk vagy hasonló problémánk! Milyen fajtát szeretnék, szagtalan legyen vagy illatos, ha utóbbi, akkor mi az óhajunk, virágos, fűszeres vagy gyümölcsös, esetleg gyógynövényes? Szerencsére, a mai tusfürdők már egyre természetesebbek és sokak választják a környezetkímélő termékeket. Az elődje a folyékony szappan volt, aminél ez jóval szelídebb, mert bőrkímélő tulajdonságai vannak és tudjuk, hogy manapság rengetegen küzdenek bőrproblémákkal.

Például, ha valaki ekcémás, akkor egyrészt nem szabad túl sokáig álldogálni a víz alatt, másrészt nem lehet túl forró a vízsugár, harmadrészt pedig ajánlott a kíméletes, gyengéd tusfürdő használata. Ezt egyébként lehet habfürdőként és samponként is alkalmazni, a bőr kedvelni fogja.