tűzvédelem

Minden otthonban és munkahelyen meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor lehet probléma. A tűzvédelem a mezőgazdaságban is alapvető dolognak számít. Az előírásokat miden helyzetben be kell tartani, ellenkező esetben életveszélyes szituációk alakulhatnak ki. Szigorú szabályok vonatkoznak a tarló és a növényi hulladékok elégetésére.

A betakarítási munkálatoknál csak és kizárólag olyan gépek vehetőek igénybe, amelyek megfelelnek a tűzvédelem rendeleteinek. Ahhoz, hogy kiderüljön, a jármű alkalmas-e a munkálatokra, szemlét végeznek. Ilyenkor a helyszínre érkeznek a szakemberek és részletesen megvizsgálják a gépeket.

Ha mindent rendben találnak, akkor átnyújtanak a gazdának egy dokumentumot, amivel ezt igazolni tudja az ellenőrzések alkalmával. Amennyiben ötnél több járműt kell tesztelni, azt a meghatározott időpont előtt 10 nappal tudatni kell a hatóságokkal. A tűzvédelem szabályait tehát egyáltalán nem szabad félvállról venni, vagyis nagy figyelmet kell fordítani és megtenni az óvintézkedéseket!