A-Vitamin

A vitaminok szerepe különösen mérvadó az egészségünk megőrzésének szempontjából. A hihetetlenül hasznos A-vitamin, amit a legtöbben elsősorban retinolként ismernek, zsírban oldódó és az egyik legfontosabb feladata, hogy segítse a szürkületben történő látást. Mindezen felül, az immunrendszerünk is nagymértékben képes hasznosítani, a fogyasztása révén gördülékenyebben birkózhatunk meg a kórokozókkal.

Ez az igencsak értékes komponens úgynevezett provitaminok formájában van jelen a természetben, ilyen többek között a karotin is, amit talán sokan ismerhetnek a sárgarépa vagy a sütőtök kapcsán. Megfelelő A-vitamin forrásnak számítanak továbbá a tengeri halak, a máj vagy a tojássárgája, illetve a tej és a különféle tejtermékek is.

Éppen ezért érdemes ezeket az élelmiszereket tudatosan beépítenünk a táplálkozásunkba, így könnyen fenntarthatjuk a szervezetünk számára ideális A-vitamin szintet. Abban az esetben, ha nem preferáljuk a felsorolt ételeket, célszerű gondoskodnunk megfelelő és minőségi vitamin utánpótlásról.