rezgéscsillapító hangfal alátét

A hangfalban található hangszórók a működésük következtében előre és hátra mozognak, ami vibráció keltést idéz elő. Ezért is szükséges a rezgéscsillapító hangfal alátét, főleg akkor, ha a hangfal közvetlenül a földre kerül. Miért? Mert a padló és a hangdoboz között oda-vissza vándorló vibrációk következtében a zenei részletek sajnos igencsak eltorzulnak.

A fent említett eszköz segítségével hatékonyan orvosolható a probléma. A rezgéscsillapító hangfal alátét képes úgymond elválasztani a hangdobozt a padlótól. Ezért is figyelhető meg, hogy a legtöbb neves, hangsugárzó gyártására szakosodott cég tüskét is biztosít az eszközökhöz, vagy egyéb vibráció csökkentő alátétet.

Manapság már számos rezgéscsillapító hangfal alátét létezik, így csakis a tulajdonoson múlik, hogy mit választ és használ. Nem csupán hangsugárzók, hanem hifi készülékek vagy kábelek alá helyezve is képesek pozitív hatást kifejteni. De melyiket érdemes választani? Mennyire mérvadó az ár?

Nos, a szimplább tüskék bronzból vagy alumíniumból készülnek. Vannak menetes és ragasztható kivitelűek egyaránt. Jó választás lehet a Soundcare gyártotta rezgéscsillapító hangfal alátét, aminek a legfőbb sajátossága, hogy a tüske és az alátét egyetlen házban található, aminek köszönhetően az előbbi nem fogja összekarcolna a padlót.

Mire is jó pontosan az optikai kábel?

Ha esetleg nincs lehetőség a HDMi kábel használatára valamilyen oknál fogva, akkor nyugodtan lehet választani a Toslink vezetéket. Az audió jelátvitelre szolgáló optikai kábel a biztos megoldást jelenti, hiszen megbízható, tartós és remekül elvégzi a feladatát. Az első ilyen vezetéket a Toshiba fejlesztette ki annak érdekében, hogy a saját gyártmányú CD lejátszók és erősítők könnyen csatlakoztathatók legyen.

A digitális optikai kábel képes a PCM audió jel továbbítására CD/DVD/BD lejátszók, televíziók és DAC-kal rendelkező erősítők között. Pontosan ebben rejlik a legfontosabb előnye. Mi a teendő akkor, ha egy optikai kábel segítségével akarja az ember a televíziót a hangrendszerhez csatlakoztatni? Először is meg kell arról győződni, hogy hangrendszer rendelkezik digitális optikai bemenettel.