amigurumi fonal

Az alapanyag kiválasztása egy új projekthez sosem könnyű. Még azoknak a kézműveseknek sem, akik már jó néhány munkát feldolgoztak életükben. A textúrák, színek és összetétel száma meglepő. Ráadásul maguk a gyártók is túlszárnyalják magukat az új alternatívákkal.

Ezért jött az ötlet, hogy egy kicsit a vásárlók segítségére legyünk, amikor a tökéletes amigurumi fonal után kutatnak. Általában a Yarnart Jeans az első válasz arra kérdésre, hogy milyen fonalból kezdjünk el játékokat készíteni. Ez az amigurumi fonal gyakorlatilag minden boltban és online üzletben kapható, széles színválasztékkal rendelkezik, az erős sodrásának köszönhetően pedig nem szakad el munka közben és optimális vastagságú. Az alacsony gombolyag ár szintén előnyös üzletet jelent.

A fonal 4 szálból van duplán sodorva, ami elég szoros ahhoz, hogy ne kelljen aggódni a kibogozódás miatt munka közben, ami elriaszthatja a kezdőket. Az amigurumi fonalhoz a 2-2,5 mm horgolótű a legjobb választás, hogy ne keletkezzenek lyukak, amelyeken keresztül a töltelék láthatóvá válik.