Biztos Döntés autóhitel

A személygépkocsi vásárlásához szükséges hitelt manapság már szabad felhasználású személyi kölcsönnel lehet intézni. A Biztos Döntés autóhitel kalkulátorával több lehetőséget is összehasonlíthatsz egyszerre. Előnye, hogy felvételéhez nem szükséges önerő, sem ingatlan fedezet, kedvező díjakkal és feltételekkel, egyszerűen megszerezhető.

Ezek a fedezet nélküli hitelek fix kamatozásúak, az igényelhető összeg 100 000 Forint és 10 millió forint között mozog, a futamidejük maximum 10 év. A hitelfelvétel előtt mindenképp szükséges mérlegelni, hogy mennyi pénzre lesz igazán szükség egy autó megvásárlásához, továbbá rendkívül fontos lépés a megfelelő konstrukció kiválasztása, figyelembe véve a havi törlesztőrészletet, ami nagy anyagi megterhelést jelenthet a futamidő alatt.

Mivel egy gépjármű értéke folyamatosan csökken és a fenntartási költségekkel is számolni kell az évek során, ezeket is érdemes figyelembe venni. A hitelfelvételnél bizonyos elvárásoknak meg kell felelni, ilyenek például a hitelt felvevő életkora, magyarországi lakcím, rendszeres jövedelem stb.

Azonban nemcsak saját célra gyűjthetsz pénzt vagy takaríthatsz meg, a család többi tagjáról is van lehetőség gondoskodni. Ha például a gyermekednek tennél félre autóvásárlás céljából, akkor a gyermek megtakarítási lehetőségeket is érdemes figyelembe venned. Ezekről a Grantis weboldalán találsz egy remek útmutatót.

Az évek során összegyűlt pénz igénybe vehető a későbbiekben akár a gyermek külföldi tanulmányainak finanszírozására vagy egyetemi tandíj fedezésére, az első lakás vagy saját autó megvásárlására is, de lehetőség van csupán általános megtakarítás céljából is félretenni. Többféle gyermek megtakarítás is létezik, ezekről mindenképp érdemes hozzáértő szakértővel beszélni, aki segít kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Ilyenek a Babakötvény + Start számlák, a banki gyermek-megtakarítási számlák, a biztosítói gyermek-megtakarítási programok és a Tartós Befektetési Számla. Ezek közül érdemes kiválasztani egy megtakarítási formát, amellyel időben gondoskodhatsz a gyermeke(i)d jövőjéről.