Ennek a fantasztikus berendezésnek számos jótékony hatása ismert. Az infraszauna sokféle panaszra, szépészeti problémára és egészségügyi gondokra is remek megoldás lehet.

A sugarai a bőr mélyebb rétegeibe hatolnak, felmelegítve ezzel a testet és ott fejtik ki jótékony hatásukat. Kiváló megoldás lehet a különböző betegségek, sportsérülések, hát- és gerinc, végtagfájdalmak, szív- és érrendszeri betegségek, illetve allergiás bántalmak kezelésére.

A téli időszakba megakadályozza az influenza kialakulásának szövődményeit. Pozitívan hat a közérzetre és csökkenti a fáradtságot. Az egészséges szervezet ellenálló képességének megőrzésében is segít, ugyanis kiváló immunerősítő. Növeli a vérkeringést, ami a szív működésének hatékonyságát fokozza.

Az infraszauna izzadás által méregteleníti a szervezetet. Használatával úgy lehet elérni súlycsökkenést, hogy nem kell megerőltető és fárasztó mozdulatokat végezni. Jón tulajdonsága még, hogy depressziót és stresszt megelőző hatása van, de gyorsítja a sebgyógyulást is.