irodakereso.info

Egy iroda kibérlését nem szabad elhamarkodni. Az Irodakereső.info szerint több szempontot is érdemes figyelembe venned, mielőtt meghoznád a döntésedet. Például a bútorzaton kívül kötelező szemügyre venni a világítást is. Habár roppant egyszerű témának tűnhet ez, mégis sokan hibáznak.

Például a sötét bútorzattal vagy sötétre festett falakkal rendelkező irodában hiába próbálják világosabbá tenni a helyet az éles neon világítással, ugyanis ezzel csak romlani fog a helyzet. Sokkal jobban megéri eleve világosra festeni a falakat és világos színű bútorok mellett dönteni.

A napsárga, bézs, a sima sárga vagy a fehér mindig remek választás. A sötétebb színeknek egyébként lehet helyük az irodánkban, azonban ezeket inkább kiegészítőként érdemes alkalmazni, például egy szék, karfa vagy egyéb bútordarab, esetleg dekorációs elem formájában. Sokkal egyszerűbben megteremthető így a megfelelő világítás és összhang az irodában.

Nem szabad megfeledkezni a munkatársak személyes környezetének fontosságáról sem. Ugye manapság első helyen van az ergonomikus kialakítás. Nem egy komplex dolog ez, hiszen a lényeg az iroda rendben tartásáról van szó. Az íróasztal tükrözi a személyiséget is, ha ugyanis belül harmónia honol, akkor az íróasztalon is rend van, illetve ha káosz uralkodik belül, akkor a munkavállaló jó eséllyel hagy maga körül, illetve az asztalán is rendetlenséget.

Sokan azért, hogy otthonosabban érezzék magukat, különféle személyes tárggyal dobják fel az íróasztalukat, akárcsak egy családi fotóval, kedvenc plüss macival, bögrével, tolltartóval és sok minden mással. Természetesen nem szabad túlzásba esni. Az arányokra szükséges ügyelni: ideális esetben legfeljebb a munkafelület 15 százalékát foglalhatják el a különféle személyes tárgyak.

A komfortos, otthonos légkör megteremtésekor fontos odafigyelni a zöld növényekre. Nem csupán a kedvezőbb hangulatot képesek megteremteni, de a levegőt is tisztítják. Azonban ez egy kis munkával is jár, hiszen a növényeket szükséges öntözni. A fonnyadt növény az irodában is kiábrándító látvány.