A kifinomult műszerekkel dolgozni szinte már olyan, mintha szuperképességekkel rendelkeznénk. Például a kábelkereső belelát a falakba, ezáltal könnyen meg lehet állapítani a vezetékek helyét. Mindenképp fontos feltérképezni a terepet, mielőtt elkezdjük furkálni a falat, mert könnyen beleszalad a fúrószár a villanydrótba, ami balesethez vezethet. A rövidzárlat garantált és ezután ki kell bontani a falat ott, ahol tönkrement a drót, mert azt a szakaszt ki kell cserélni. Még belegondolni is rossz, hogy ez milyen sok munkával jár.

Viszont a kábelkeresővel mindez megelőzhető. Bár általában csak a szakemberek használnak ilyen precíziós eszközöket, nem árt egy felújítás alkalmával beszerezni otthonra.

Természetesen a kábelkeresőből is léteznek fejlettebb változatok, amelyek még a vezetékeken belüli erek azonosítására is alkalmasak. Ezáltal az is megállapítható, hogy hol a hiba egy adott elektromos hálózatban. A kábelkereső egyaránt használható, földben, falban és betonban futó vezetékek esetén.

Print Friendly, PDF & Email
 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2019 Az a jó ha békás a tó. All Rights Reserved