benzinmotoros ágaprító

A szegélyvágók és a fűkaszák között ránézésre nem mindenki tud különbséget tenni. A benzinmotoros ágaprító szintén hasonlít a komposztaprítóra.

Viszont az előbbit inkább a tűzifához használják, míg az utóbbi a kerti hulladékot hivatott komposzttá alakítani. Az sem mindegy, hogy mekkora átmérővel rendelkező gallyakat, ágakat szeretnénk feldarabolni, hiszen ehhez mérten kell kiválasztani az adott modellt. Ha nem elég a teljesítmény, akkor könnyen lefullad a benzinmotoros ágaprító egy kisebb teljesítménnyel rendelkező változata.

A benzinmotoros ágaprító rendszerint masszívabb és nagyobb hatékonysággal dolgozik. A további előnye közé sorolható, hogy az áramellátástól független, ezért probléma nélkül alkalmazható a nagyobb kertekben, gyümölcsösökben.

A Hecht benzinmotoros ágaprító remek választásnak számít ebből a szempontból, mert gyorsan apríthatunk egészen jelentős mennyiséget cserjékből, ágakból, gallyakból. Hogyha mégis egy elektromos változat mellett döntünk, annak az extrém csendes működés az egyik legkiemelkedőbb előnye.