Dual SIM telefonok

A dual SIM telefonok használata rendkívül előnyösnek számít, hiszen két mobil helyett, elég csak egyet használnunk. Nincs annál kellemetlenebb, amikor egyszerre csörög a céges telefon és a sajátunk. A dual SIM telefonok remekül működnek, ahhoz képest, hogy kezdetben mennyi probléma volt ezekkel.

Persze a gördülékeny működéshez nagyban hozzájárult az Android operációs rendszer megjelenése, ami most már gond nélkül kezel két SIM kártyát egyszerre. Sokkal gazdaságosabb megoldás így egyetlen telefont használni, nem beszélve a praktikumról.

Mivel a készülékek egyre vékonyabbak, az akkuk kapacitása pedig egyre nő, ezért a gyártók igyekeznek minden felesleges dolgot kiiktatni a mai mobilokból. Nem véletlenül számít ritkaságnak a Jack csatlakozó megléte egy mobilon.

A dual SIM telefonok második kártya foglalata a legtöbb esetben microSD kártya fogadására is képes. Ezzel kiküszöbölték egy külön memóriakártya foglalat beiktatását, így a felhasználó szabadon választhat, hogy két SIM kártyával szeretné használni a telefont, vagy inkább a tárhelyet bővítené.