Fontos a komfortos fürdőszoba kialakítása. Mindenkinek más igényei vannak ezzel kapcsolatban és érdemes a praktikus megoldásokra törekedni, hiszen ezekkel sok helyet lehet megtakarítani az adott helyiségen belül.

A fali WC különösen jól néz ki, hogyha egy beépíthető tartállyal van párosítva. Ebben az esetben, a csésze nem a földhöz van rögzítve, hanem értelemszerűen a falhoz. Viszont ezt valamivel bonyolultabb felszerelni, mint a talajhoz rögzíthető hagyományos változatot, mivel speciális tartóra és öblítő szerelvényre lesz szükség.

Természetesen egy hozzáértő szakembernek ez egyáltalán nem fog problémát okozni. Aki a beépített tartály mellett dönt, az csak a nyomógombokat fogja látni a fali WC felett., miközben a tartály teljesen rejtve marad.

A fali WC modellek általában mélyöblítésűek. Csupán 6 liter vízre van szüksége a tökéletes öblítéshez, ami jóval kevesebb az elavult típusokhoz képest, amelyekhez legalább 10-re volt szükség. A fali WC mellé már csak egy kényelmes ülőkét kell választani.