hialuronsav

Sokoldalú, sőt, ideális összetevőnek tekintik minden bőrtípusra, de az alapvető ismeretek erről a csodaszerről mégis a legenda kategóriájába tartoznak. Mire való a hialuronsav, hogyan kell használni, mik az előnyei és a hátrányai? Ha Önt is érdeklik a válaszok, olvasson tovább! Tökéletes hidratáló anyag, a fiatalság és a szépség elixírje.

A szépségiparban így beszélnek erről a komponensről. A hialuronsavat a fehérjék szintetizálják a szervezetben. Pótolhatatlan vegyületként megtalálható az ízületekben, a kötőszövetekben és a bőrben is. Csupán egyetlen hátránya van, idővel csökken a mennyisége. Ezután pedig az embereknek el kell gondolkodni az étrend-kiegészítőkben és a kozmetikumokban található szintetizált változatáról.

De mikor jön el ennek az ideje? Furcsa módon nincsenek szigorú életkori korlátozások. A fiatal bőrnek általában nincs szüksége erre az anyagra, de néha mégis megtalálható a tizenéveseknek készült kozmetikumokban. A hialuronsavval ellátott készítményeket a gyártók csak a felnőtt férfiaknak és nőknek ajánlják.