fűszertartó doboz

A konyhai segédeszközre minden háziasszonynak szüksége van a főzés során. A fűszertartó doboz légmentesen záródik, ennek köszönhetően a tartalma sokáig friss marad és megőrzi az aromáját. Többféle formában és méretben van jelen az üzletek polcain, így ízlés szerint választhat.

A legtöbb típus csúszásgátló talppal van ellátva. A forgatható szórófej megkönnyíti a használatot, mivel különböző szemcseméretekre állítható. Ha áttetsző darabot vásárol, akkor nincs arra szükség, hogy felcímkézze. Fordított esetben saját magának kell feliratozni, a könnyebb eligazodás érdekében. A fűszertartó doboz általában üvegből vagy minőségi műanyagból készül. Mindkét variáció egyaránt tisztítható mosogatógépben. Kézi mosás esetén javasolt kerülni a fémszivacsot és a súrolóanyagot annak érdekében, hogy ne keletkezzen benne kár.

A webshopok kínálatára érdemes vetni néhány pillantást, hiszen gyakran kedvezményesen kínálják a kiegészítőket. Ha résen van, akkor a fűszertartó doboz áron alul a birtokába kerülhet, amit biztosan nem fog bánni.