gumikesztyű

Ez a hasznos kiegészítő alapvetően háromféle alapanyagból készülhet, ami a latex, a vinyl és a nitril. Az előbb említett gumikesztyű többnyire természetes összetevőket tartalmaz. A gyártásakor a kaucsukfa tejét használják, amit különböző vegyszerekkel kezelnek, amíg eléri végleges formáját.

Általában púderezett formában kínálják. Könnyű felhúzni és jól felszívja az izzadtságot. A legtöbb esetben ipari felhasználásra alkalmazzák. A vinylből előállított típus mellett a kedvező ár-érték aránya szól. A belsejét kukoricakeményítővel szórják be annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegye a fel- és levételt. A nitril gumikesztyű remek döntés lehet azoknak, akik strapabíró, minőségi, nem szakadó és magas védelmet biztosító variációt keresnek.

Érzékeny bőrű emberek is nyugodtan viselhetik, hiszen nem okoz irritációt. Ellenáll a fizikai megterhelésnek és nem szárítja a kezet. Hatékonyan véd a fertőzésektől, valamint a vegyszerektől. Nem szakad, a rugalmassága mégis a latexével vetekszik. A gumikesztyű többféle színben és méretben kapható.