A szerszámok esetében nagyon fontos a minőség, ez pedig meg fog látszani a munka végeredményén is. A silány szerszámgépek lassú munkafolyamatot eredményeznek és rengeteget bosszankodhatunk ezek miatt. A Hitachi akkus fúró pozitív tulajdonságai vitathatatlanok.

Már önmagában nagy előrelépést jelent az energiaellátása, ami egyszerűen meg van oldva egy nagyteljesítményű akkumulátor segítségével. Ennek köszönhetően teljes értékű fúrót kapunk. Ez a Hitachi akkus fúró kivitelezése ne tévesszen meg senkit. Ettől még kifejezetten magas fordulatszámot képes produkálni, hogy átfúrhassuk a különböző munkaanyagokat, fát, műanyagot, de a megfelelő fúrófejjel akár a fémet is.

A másik tévhit ez akkumulátoros szerszámok esetében a súlyuk. Meglehet, hogy régen nehezek voltak, de azóta sokat változott a technológia, ami sokkal könnyebbé tette ezeket a modelleket. Ezért a Hitachi akkus fúró még az intenzívebb használat mellett sem fog nehéznek tűnni. Erre a könnyű kialakításra külön figyelmet fordítottak a mérnökök, hiszen nehéz a munka egy nehéz szerszámmal a kezünkben.

A Hitachi akkus fúró a legnagyobb örömünkre nem lett egy túlsúlyos darab, különben értelmetlen lenne a mobilis kialakításnak. Így elérhetünk az olyan helyekre is, ahová a kábeles modellek vezetékei már rövidnek bizonyulnának. Az Hitachi akkus fúró jelenti a jövő szerszámgépét, mivel ez a technológia széles körben kezd elterjedni, hiszen sokkal előnyösebb, mint a tekergőző kábelekkel hadakozni, főleg olyan környezetben, ahol nincs lehetőség a vezetékes áram biztosítására.