megtakarításos életbiztosítás

A folyton változó és instabil gazdasági helyzet egyszerűen megköveteli, hogy legyen valamiféle megtakarításunk, mert nagyon úgy néz ki, hogy ezek fogják meghatározni a nyugdíjas éveink alatt folyósított összegeket, de akár egy nagyobb beruházást is a házunkon vagy autóvásárlást. Többféle lehetőség van erre, az egyik a megtakarításos életbiztosítás, azonban ennek is alaposan utána kell járnunk, mielőtt szerződést kötnénk. Nem véletlen, hogy egyre többen használnak megtakarításos életbiztosítás kalkulátort.

Tízféle biztosítónál köthetjük meg a szerződést, amelyek számtalan ajánlatot, akciót és kiegészítő csomagot is ajánlanak, ráadásul mindegyik más-más hozamon működik. Ez azt jelenti, hogy nagyon sokféle variáció, kombináció lehetséges a megtakarításos életbiztosításokon belül. Ezeket egytől-egyig figyelembe veszi és aktualizálja a kalkulátor. Automatikusan segít megtalálni biztosítókon belül a legjobb opciókat a díjszámító, ha megadjuk az igényeinket, céljainkat és lehetőségeinket.

Ellentétben a kockázati életbiztosítással, ami baleset, illetve elhalálozás esetén fizet, a megtakarításos életbiztosítás valamilyen változáshoz vagy a szerződés lejártához kötött. Többek között, a nyugdíjbiztosítás is ilyen, ami jelenleg a megtakarításos életbiztosítások egyik legnépszerűbb módozata. Ennek két fő típusa létezik. Az első a klasszikus életbiztosítás, ami garantált kamattal jár, a mindenkori gazdasági helyzet nem befolyásolja a kamat mértékét. Alacsony kockázatú befektetés, cserében viszont meglehetősen alacsony a hozama is.

De a másik típus, vagyis a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás olyan hozamokat is eredményezhet, ami jócskán meghaladja a fix kamatú életbiztosítás hozamait. Azonban előfordulhat, hogy nem éppen kedvező évet zárunk általa, vagyis nagyobb a kockázat. Erről a szakemberek véleménye, hogy hosszútávon megéri ezt választani, mivel előbb-utóbb úgyis behozza a saját lemaradását, az egyébként magas hozamoknak köszönhetően. A saját igényeink szerint érdemes választanunk a két lehetőség közül.