Néhányan eléggé elbizonytalanodnak, amikor ki kell választani a magfelelő láncfűrészt. Csupán néhány szempontot kell figyelembe venni és máris egy kiváló Husqvarna láncfűrész boldog tulajdonosai lehetünk. A faipari munkák vagy az otthoni favágás más-más teljesítményű eszközöket igényel.

Otthonra felesleges a túlzottan nagy modellt választani, aminek amúgy sem tudnánk kihasználni a hatalmas erejét. Ezért inkább a kompaktabb változatok között érdemes keresgélni. Már csak azt kell eldönteni, hogy elektromosra, akkumulátorosra vagy benzinesre lesz szükség?!

A Husqvarna láncfűrész elektromos változatával halkabb a munkavégzés és teljesítményben sem marad le a benzines társától. Ideális választás otthoni feladatok elvégzéséhez, mint például a tűzifa felaprítása.

Az akkumulátorral felszerelt változat működés közben szintén csendes, ám a mobilitása lényegesen jobb ennek a Husqvarna láncfűrésznek. Előszeretettel használják például az ácsok, akik a tetőszerkezet elkészítése során nem szeretnének a vezetékekkel bajlódni. A benzines modellek között találunk hobbi, illetve professzionális termékeket is.