kötelező biztosítás

A törvény értelmében minden Magyarországon forgalomban lévő autóra meg kell kötni a kötelező biztosítást és ha már betartandó szabály, akkor nem mindegy, hogy milyen feltételekkel és mennyi pénzért tesszük ezt. A piacon számos biztosítótársaság ajánlata található meg, amelyek közül nyilvánvalóan mindenki azt akarja választani, amelyik a legolcsóbb és a legegyszerűbb megoldást kínálja. A kötelező biztosítás menetét nagyban megkönnyítik az olyan weboldalak, mint például a www.biztoshely.hu.

Nos, ezen weboldalon van egy kötelező biztosítás kalkulátor, aminek a használatával megkereshetjük a legkedvezőbb ajánlatot. Ez a díjszámító rendszer 11 biztosítói ajánlatot hasonlít össze és ezeket ár szerinti sorba rendezi. Ráadásul a rendszert otthon is alkalmazhatjuk, ezzel sok időt és pénzt takaríthatunk meg. Az ajánlatok biztosítóként nagyon eltérőek lehetnek, ezért a kalkulátor használata elengedhetetlen, ha egy kicsit is számít, hogy mennyi pénzt adunk ki erre a kötelező dologra.

Ugyanakkor, a biztoshely.hu weboldalon igen egyszerűen megköthetjük a kötelező biztosítást, aminek menete egyáltalán nem bonyolult. Kényelmes és igazán gyors ügyintézésre, több mint 100 különböző kedvezményre, ingyenes szolgáltatásokra számíthatunk, ha ezt a portált választjuk. Ha netán baj történik, akkor a kárrendezésben szintén számíthatunk a szakértők hathatós segítségére.

Tudni kell, hogy 2012. január 1. óta minden KGFB szerződésre baleseti adót is kell fizetni, aminek mértéke a biztosítási díj további 30% jelent. 2019. január 1-től viszont megszűnt a baleseti adó, helyette biztosítási adó van, amit már nem az ügyfélnek, hanem a biztosítónak kell fizetnie. Bárhogy van is, az emberek az olcsót keresik, amit az említett weblapon fellelhető kötelező biztosítás kalkulátor segítségével meg lehet találni. Érdemes használni a díjszámító rendszert, mert drágulás várható ezen a területen is. Ha a kötelező felelősségbiztosítási díjakat összehasonlítjuk egy helyen, akkor megtaláljuk a lehetséges legjobb ajánlatot.