NTAK adatszolgáltatás

A 2023-as év sok újdonságot hozott magával, főleg akkor, ha a világban zajló események kerülnek előtérbe. De nem kell feltételemül a globális történéseket nézni, mert a hazai szinten is bőven akadnak változások. Ami a szállásadóhelyeknek már megszokott volt az NTAK adatszolgáltatás területén, az július 1-től a vendéglátósokra ugyanúgy vonatkozni fog. Ezen kormányrendeletek keretében tehát adatszolgáltatási kötelezettség van, amit fontos betartani, különben súlyos büntetéssel kell szembenézzen az, aki elmulasztja ezt végrehajtani.

A cél jó, hiszen az információk birtokában a szektorok fejlesztése, a marketing növelése, az adminisztráció kötelezettségének csökkentése, esetenként az adóbefizetés mértékének visszaszorítása kerülhet előtérbe. A támogatási pénzek szintén úgy tudnak eljutni a megfelelő helyekre, ha látható az adatokkal alátámasztott indoklás. Amíg régen az információ áramlása jóval lassabb volt és a statisztikai adatok csak éves viszonylatban nézve, utólagosan kerültek feldolgozásra, addig a modern szoftverek révén ez megtörténhet már valós időben.

Ehhez viszont megfelelő háttér kell. Szerencsére az NTAK adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére egyszerű megoldást nyújtanak az e-pénztárgépek. A CMO egyedi applikációi esélyt kínálnak arra, hogy a már meglévő eszközökhöz történjen azok integrálása. Bár elvégezhető a számla, blokk nyomtatása külön és az adatok bevitele a rendszerbe szintén másik eszközön, de ez sok időt vesz igénybe. A nagyobb forgalommal rendelkező vendéglátó egységeknél tehát érdemes direktben használni az applikációt, ami automatikus adatküldést fog végezni.

A kezelés ilyen formában gyors, egyszerű, hatékony, maximálisan megtérülő. A program jóformán bármilyen androidos eszközre telepíthető. A cmo.hu weboldalon részletesen leírják a működés menetét, valamint azonnal megrendelhető a szolgáltatás, aminek keretében az NTAK kötelezettség kiszolgálható. A határidő közel van, ezért nem érdemes halogatni a rendszerek átállítását. Az adatok továbbítása csak júliustól történik, de már azonnali jelleggel üzemeltethető az e-pénztárgép funkció.