Az ősi ideál szerint, egy férfi magas, erős, szikár és teherbíró, ezért a legtöbb mai úr is nagyon igyekszik ennek az elvárásnak megfelelni. Sokan azonban azt érzik, hogy esélyük sincs a sikerre, mert a vékony testalkatuk nem teszi lehetővé az izmok látványos növelését.

Azonban a tömegnövelő megvásárlásával könnyen siker koronázhatja a férfiak erőfeszítéseit, hiszen így a test kevésbé marad vékony és lesz olyan súly a férfiakon, amit viszonylag hamar izommá lehet alakítani.

A soványabb férfiak közül sokan használják ki a tömegnövelő nyújtotta segítséget, hiszen az urak semmiképpen nem szeretnének erőtlennek látszani. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy az izmok szebbé tétele érdekében dolgozni kell, hiszen csak így lesz igazán látványos az eredmény.

Azonban, ha a férfiak rendszeresen foglalkoznak a testükkel, akkor azt a nők is észre fogják venni, hiszen a hölgyek tekintetét vonzzák a formás izmok. Külön előnyt jelent, ha az urak tömegnövelő révén növelik magukon azt a súlyt, amit később képesek lesznek masszív izommá átdolgozni.