Sajnos kevesen engedhetik meg maguknak, hogy eljussanak a Távol-Keletre. Pedig Japán rengeteg különlegességet tartogat magában, ezért kár lenne elmulasztani a felfedezését. Az itteni röviditalok csak részben emlékeztetnek az európai társaikra.

Gyakran olyan összetevők felhasználásával készültek, amelyek nem is ismertek hazánkban. Ez azt jelenti, hogy érdekes élményt fog jelenteni a megkóstolásuk. Lesznek, akiknek maradéktalanul elnyerik a tetszését, míg mások inkább maradnak a magyar termékeknél.

A röviditalok között szerepel a whisky, a dinnyelikőr és a rum is. Nagyon változó az alkoholtartalmuk, de általában véve 20 és 52% között mozog. Önmagukban is elfogyaszthatóak, de sokan döntenek úgy, hogy inkább összekeverik ezeket valamivel. Koktélok alapanyagaiként is megvásárolhatóak. A röviditalok nem olcsóak, azonban megfizethető az árúk.

Ünnepi alkalmakon mindenképpen érdemes sort keríteni a megrendelésükre. Erre az idrinks.hu weboldalon lehet belül sort keríteni. Az itteni kínálat különleges, tehát bőven lesz miből válogatni.