császárfa csemete rendelés

A Paulowniat túlzás nélkül nevezhetjük a „jövő fájának”, mert bolygónknak csak akkor van jövője, ha az erőforrásainkat bölcsen és a szükséges gondossággal kezeljük. Így a császárfa csemete rendelés minden környezettudatos embernek tanácsos. A növényt bio fűtőanyagként is egyre gyakrabban használják a pellet kazánokhoz, amelyekkel egész házakat fűtenek és ipari célokra szintén alkalmazzák, mivel a keresletük folyamatosan növekszik. A biomassza könnyű és olcsó előállítása a növény következő tulajdonságai miatt lehetséges.

Nem igényel újratelepítést; még alacsony kivágás esetén is új fa nő, ezáltal még gyorsabban fejlődik, tehát a növény gyökérrendszere meglehetősen fejlett; a törzse a szezontól függetlenül bármikor vágható és a termés betakarításának sincs határideje. Gyakorlatilag a fa egyetlen darabja sem vész kárba és nem szennyezi vagy változtatja meg a környezetet. Császárfa csemete rendelés esetén, egy tiszta és sima, csomók nélküli növényt kap, ami a finomszálas szerkezetének köszönhetően, ideális bútorok, házak és panelek gyártásához.

Az erdészek viszont nagy figyelmet fordítanak a Paulownia hőmérsékleti stabilitására, valamint a paraziták és rovarok támadásának való ellenálló képességére. Az eladó császárfa iránt az energiafelhasználás terén érdekelt iparágak részéről a legnagyobb a kereslet. A hatalmas, mély gyökerek jelenléte miatt, a Paulownia gyorsan növekszik a vágás után, ami azt eredményezi, hogy egy palántából akár több fatörzs is kinőhet.

Ezen kívül, ez a növény jó minőségű, tartós és könnyű, az eredményei pedig lenyűgözik az iparágakat. Tegyük fel, hogy egy hektáron 2000 fa termesztése lehetséges. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 5-7 év alatt mintegy 200-300 tonna jó minőségű mutatókkal rendelkező fát lehet majd innen betakarítani. Az eladó császárfa fűtőértéke hasonló a nyírfáéhoz, ami körülbelül 15,5 MJ/kg értéket mutat 20%-os nedvességtartalommal. Az optimista becslések azt mutatják, hogy kedvező időjárási körülmények mellett, az 5-7 éves ültetvény, évente mintegy 100 tonna biomasszát képes előállítani.