Manapság döbbenetes a rákos kutyák száma Magyarországon! Mint oly sok mindennél, a prevenció lenne itt is az elsődleges. Kutató állatorvosok már évek óta igazolták azt a tényt, hogy a kutyák körében a daganatos megbetegedések, a rákos sejtburjánzások hátterének 90%-ban a nem megfelelő táplálás áll. Mielőtt ezt bővebben kifejteném, említsük meg a K9 Immunity termékeket, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek mind a megelőzés, mind a kiegészítő kezelések tekintetében.

Visszatérve a korábbi gondolatokhoz a nem megfelelő táplálás terén a leginkább a sok kutyatartó tudatlanságából eredő problémákra hívnám fel a figyelmet. Magyarországon rengeteg tévhit kering a kutyák megfelelő táplálását illetően. Egyrészt igen nagy probléma, hogy rengetegen a nagyáruházak polcairól szerzik be a kutyák táplálására teljesen elégtelen olcsó száraztápokat, konzerveket. Ezeknek semmi beltartalmi értéke nincs, felesleges pénzkidobás. Ilyen tápok etetése mellé már a méltán népszerű K9 Immunity-hez hasonló táplálék-kiegészítő készítmények sem segítenek.

További tévhit a kizárólagosan házi koszttal vagy nyers hússal történő etetés. Előbbiek is hiánybetegségek kialakulásához vezetnek. A nyershúsos etetés pedig sem egyenértékű az inkább csontos húsok etetésével. Így előbb utóbb szembesülhetünk még az ízületi bántalmakkal is. Bár ezek kialakulása esetében segítséget jelenthet a K9 Fullflex ízületvédő tabletta. Mindent egybevetve továbbra is az a leginkább elfogadottnak tekinthető, ha kutyáink táplálása során a fő táplálékot egy prémium vagy szuperprémium kutyatáp jelenti.

Mindezek mellett természetesen sokat segítünk akár megelőzés, vagy akár már kialakult betegség esetén is a K9 Immunity készítményekkel. Méltán népszerű, egyéb termékei a gyártónak a K9 Omega és K9 Transfer is. A K9 termékeket a legkedvezőbb áron a pacsizoo.hu webáruházban találtuk meg. Itt mennyiségi kedvezményeket is kaphatunk a termékek mellé és teljesen ingyenes a kiszállítás is.

Kovács Árpád