Sajnos sok olyan felnőtt van a mai világban, akik egyszerűen nem tudnak koncentrálni bizonyos dolgokra. Az állandó rohanás és stressz miatt elfelejtenek fontos határidőket vagy csak nem tudják, hogy miért indultak el a bevásárlóközpontba, piacra. Az is meglehet, hogy a figyelem fejlesztése egyáltalán nem vagy csak minimális mértékben volt fontos kicsik korukban, aminek aztán ezen következményei alakultak ki.

Pontosan ezért elengedhetetlen, hogy a gyermekeinkkel minél többet törődjünk ebből a szempontból. A figyelem fejlesztése különböző árnyékkereső, párosító vagy dominó játékokkal megoldható úgy, hogy közben mindenki remekül érzi magát. Szülőként mi magunk is bátran részt vehetünk a kikapcsolódásban, miközben a mi agyunkat is megtornáztatja és segítheti a gondolkodásunkat.

A figyelem fejlesztése olyan alapot ad a jövőre nézve, ami hihetetlenül nagy segítség, mert így a tanulás és munka egyaránt könnyűvé fog válni. Ne hanyagoljuk el ezt az apróságnak tűnő feladatot, hanem gondoskodjunk róla, hogy a felnövekvő generáció jól tudjon koncentrálni!