életfa medál

A világfa szimbóluma sok ország kultúrájában és történetében megjelenik, azonban, akik a legtöbbször használták, azok a vikingek. Napjainkban beszerezhető az életfa medál, ami strapabíró kialakításának köszönhetően hosszú ideig használható.

A kusza ágai és a gyökérzete egy furcsa egységről ad tanúbizonyságot, ahol körforgásban van az isteni és emberi végtelenség. Persze sokan nem ezért hordják ezeket az ékszereket, hanem mert megtetszett nekik. Mégis, ha belegondolunk, akkor annak a nyakában lesz ilyen motívum, akit egy kicsit vonz a misztikum és el tudja képzelni, hogy a láthatatlan dolgok mögött akad egy ismeretlen, ám létező valami, amit közelebbről is meg kell ismerni.

Maga az életfa vagy világfa nem található meg minden parkban, hiszen a részei jelentőséggel bírnak. A törzs a világ közepe, ami megtartja a mi életünket is. A fa kivágásával, ahogyan a természetben is egy halott növényt kapunk, úgy a világunk is sötétségbe borulna. Tehát az életfa medál erre is emlékezteti a viselőjét.