kilométeróra biciklire

Egy olyan eszköznek, amelyik megjeleníti a kerékpáros mozgásának alapvető paramétereit, a következő funkciókkal kell rendelkeznie: pillanatnyi sebesség-, átlagos menetsebesség-, utazási távolság- és idő-, valamint tempómérés. Szinte minden kilométeróra biciklire telepíthető modellje képes elvégezni ezeket a dolgokat (plusz néhány további funkciót is), de csak a fejlett modellek mérik a kerekek fordulatszámát. A helyes pedálozás nagyon fontos a térdízületek egészségében.

Sok kerékpáros térde szenved a túlzott tekeréstől, ezért tanácsos, hogy a kilométeróra biciklire kifejlesztett típusa ezt is mérje. A telepítés folyamata úgy kezdődik, hogy a sebességmérőt a kormányra rögzítik, ezáltal maga a készülék is beszerelésre kerül. Az összes vezetéket gondosan kell rögzíteni, hogy tekerés közben ne szakadjanak el. Ezután egy kis mágnest kell helyezni az első kerék küllőjére, ami minden kerék forgatással jelet küld a sebességmérőnek. A kilométeróra biciklire vezetékes és vezeték nélküli kivitelben is megvásárolható.

A kerékpáros táska csomagtartóra szerelhető modellje kötelező kiegészítő.

Azok, akik hosszú biciklitúrákon vesznek részt és nagymennyiségű csomagot visznek magukkal, ami már nem fér el a hátizsákban, tudják, hogy milyen kellék oldja meg ezt a problémát a legegyszerűbben. A modern és praktikus kerékpáros táska csomagtartóra telepíthető változata többféle formában és típusban kapható. Az első dolog, ami eszünkbe jut ennek a tartozéknak az említésekor a két- vagy háromrészes túratáska. Ez a bicikli hátsó részére van rögzítve, a rekeszei pedig annak bal és jobb oldalán lógnak.

Az agardikerekpar.hu webáruház csapata az ilyen kerékpáros táska csomagtartóra szerelhető típusának használatát csak olyan bringa esetében ajánlja, amelyeknek megfelelő íve van és megóvja a táska oldalsó részeit a bicikli kanyarodása közben. Ezt a verziót tekintik a legnépszerűbbnek és a legtágabbnak, amit a hosszú utakhoz javasolnak. A kerékpáros táska csomagtartóra rögzíthető modellje a kétkerekű teherbírását akár 25 kg-mal is megnövelheti.