Néhány háziállat tartásához szükség lehet valamilyen ketrecre is, máskülönben azok könnyen elszökhetnek, esetleg megrongálhatnak dolgokat. Egy megfelelő ketrec nyulaknak jó választás lehet, amennyiben ezeket az aranyos állatokat szeretnénk tartani, így ha nem tartózkodunk otthon, a kedvencünk nem fogja körbejárni a lakást. A ketrec nyulaknak bárhol elférhet a lakásunkban, azonban ajánlott egy olyan helyre rakni, ahol senkinek nem lesz az útjába.

A nyulak tartása eltérhet az ismertebb háziállatok tartásától, mint például kutya vagy macska, azonban ebbe is könnyen bele lehet tanulni. Az lehet a legfontosabb, hogy megfelelő környezetet teremtsünk, bármilyen háziállatról is legyen szó. A ketrecben valószínűleg a nyulak rendesen elférnek, azonban ezt bizonyos időközönként takarítani is kell.

Egy minőségi ketrec nyulaknak, akár több évig is használható lehet, amennyiben megfelelő helyen tartjuk és rendszeresen tisztítjuk. Bármilyen állatot is tartunk az otthonukban, az lehet az első, hogy a legjobb körülményeket biztosítjuk neki és figyelünk az egészségi állapotára, valamint a megfelelő fejlődésére.