Sok újdonsült anyuka nem tudja, hogy miért más az újszülött ruhájának a mosása, és ezt a kérdést bizony többször is felteszik maguknak még azelőtt, hogy először mosnának ki egy nadrágot vagy trikót.

A különbséget a baba mosószer jelenléte kell adja, ami által a kisbabára olyan ruhát lehet majd adni, aminek köszönhetően semmilyen allergiás reakciótól nem kell tartani. Miért fontos ez? Nem titok, hogy a babák, csecsemők bőre jóval érzékenyebb a környezet hatásaira. Itt nem csak a rendes mosószerre kell gondolni, hanem például a napfényre, szélre, dörzsölésre, hidegre vagy épp a higiéniai termékekre.

Emiatt a szülők szeme fényei sokkal hajlamosabbak az allergiás reakciókra, és ha ez bekövetkezik, nagyon erősen leronthatja a komfortérzetét a picinek, ami több órányi sírással jár. A baba mosószer azért elengedhetetlen, mert az, természetesen, nem káros alapanyagokra épül. Ezzel szemben a mosószerek és öblítők számos olyan vegyi anyagot tartalmaznak, melyek irritálhatják a baba bőrét. Ezeket érdemes elkerülni.