Nagy előnyt tudnak jelenteni a munkában a különböző fejlett rendszerű okostelefonok. Legyen szó folyamatos telefonálásról, internetes ügyintézésről vagy dokumentumok olvasásáról, mindenben a toppon vannak. Egyedül az okoz problémát, hogy a fokozott használat mellett gyorsan lemerülnek. Mostantól már ez sem jelent akadályt, amennyiben a külső akkumulátor kéznél van.

Bár a gyártók sokat megtesznek azért, hogy a mobilok minden segítség nélkül sokáig bírják a használatot, de azért még mindig jól jön az utánpótlás, mert a hosszabb utazások közben könnyen áram nélkül maradhatunk. A külső akkumulátor többféle változatban létezik. A kisebbektől egészen a nagykapacitású típusokig, mindegyik elérhető az extremepoint.hu oldalon.

A töltése nem okoz problémát, mert kompatibilis szinte minden olyan elektronikai eszközzel, amelyiknek az egyik vége USB csatlakozó. Tehát, ha szeretünk folyamatosan a neten lógni, akkor nem marad más hátra, mint a külső akkumulátor megrendelése. Amit tapasztalni fogunk, minimális befektetés, maximális haszon mellett.