virágmag

A különféle virágoknak sokkal több szerepük van a kertben, mint azt sokan elsőre gondolnák. A legtöbben csak a szépségükért és kellemes illatukért termesztenek különféle fajtákat, de okosan kiszórva, a legtöbb virágmag gazdasági haszonnal bírhat. Ezek a növények voltaképpen csalétkek a különféle rovaroknak. A beporzók mellett, még számos más fajt is vonzanak, ezáltal növelik az ökológiai sokféleséget.

Minél komplexebb egy rendszer, annál nagyobb egyensúlyban található. Ha olyan kertben akarunk zöldségeket termeszteni, ahol számos egyéb virágmag is ki lett szórva, akkor azt teljesen vegyszermentesen tehetjük. A kártevők egyszerűen elvesznek majd a káoszban és a hasznos élőlények limitálják a számukat, így a növényvédő szerekre felesleges lesz költeni.

Sok évelő és egyéves fajta van, amelyik pompás szirmokat fejleszt, a kertészkedők nagy örömére. A virágmag célirányos kiválasztásával és időben történő elvetésével gyors fejlődés tanúi lehetünk. A parasztplaza.hu oldalon kedvező árak és széles választék vár minden érdeklődőt!