Számos olyan terület van még, ami újdonságokat hozhat az emberek életébe. Ilyen például az egészséges étrend, amit egyre többen vizsgálnak, valamint a nem túl rég felfedezett hormon is, a leptin.

Ez a zsírsejtekben képződik és a fő feladatai közé tartozik az energia-leadás szabályozása a szervezetben, valamint az is, hogy jelet küldjön az agynak, amikor éhesek vagyunk, vagy éppen tele van a gyomrunk. Sajnos előfordulhatnak olyan esetek, amikor az agy nem kapja meg a leptin jelzéseit. Ezt nevezik leptin rezisztenciának.

Nem könnyű diagnosztizálni ezt a problémát, viszont segíthetünk felhívni a figyelmét néhány fontos pontra. Ha túl vékony vagy túlsúlyos az egyén, akkor ez egy árulkodó jel lehet. Azzal is érdemes foglalkozni, ha folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, és mindig csak ennénk.

Aki túl sokat aggódik, és emiatt alvászavarokkal küszködik, annak is érdemes felkutatni a probléma gyökerét. Mint azt láthatjuk, a leptin rezisztenciára számos árulkodó jel van. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindig ez a probléma, ha valamelyiket tapasztaljuk, de érdemes szétnézni az oldalunkon, hogy bővebben informálódjon az egészsége érdekében.