bojler anód

Ma már szinte minden lakásban vagy házban van vízmelegítő. Ennek oka a melegvíz-ellátás szakadozó jellege és a központi fűtési rendszerek állandó javítása. Kétségtelen, hogy egy ilyen eszköz jelenléte megkönnyíti az életet, de rendszeres tisztítást és karbantartást igényel. A bojler anód a készülék azon része, ami a leginkább ki van téve a rozsdának és az egyéb gondoknak.

A vízmelegítők többsége fémből készül és a vízzel való kölcsönhatás nem kerülhető el. Ennek megfelelően, a rozsdaképződés gyakori jelenség, mivel az oxigén feloldódik a csapvízben, ami hozzájárul a kellemetlen jelenség kialakulásához és tönkreteszi a vízmelegítő tartályának falát. Hogy ez a nemkívánatos szituáció ne forduljon elő, a bojler anódot manapság magnéziummal vonják be.

Ez az elem átirányítja a korrózió hatásait, így a szerkezet falai nem sérülhetnek meg. Ebből következik, hogy a magnéziummal bevont anódokat néhány évente egyszer, sőt, egyes esetekben még ettől is ritkábban kell újratelepíteni. Az online áruházunkban számos különféle bojler anód áll a vásárlók rendelkezésére.