lapszintező rendszer

Amikor csempelapok lerakására kerül a sor, akkor érdemes nagyon alaposan megnézni, hogy milyen kiegészítőkkel, szerszámokkal látunk hozzá a feladatnak. A burkolóelemek ma már hatalmas választékban kaphatóak, ezért hasznossá vált egy olyan lapszintező rendszer kidolgozása, amivel kiváló eredményt lehet biztosítani.

Amikor például több kilogrammos súllyal rendelkező és több 10 centiméter átmérővel bíró alapanyagokkal dolgozunk, akkor a hiba esélye megsokszorozódik. A gyártási technológiából adódóan, olykor kisebb eltérések lehetnek az egyes darabok között azoknak a súlyában, méretében. A lapszintező rendszer bevetésével elérhetjük, hogy a teljesen sík felület kialakuljon.

A ragasztóanyag sűrűsége, helyenkénti mennyisége, száradási üteme szintén hozzájárulhat az eltérések megjelenéséhez, amennyiben hagyományos módszerrel történik a lehelyezés. A lapszintező rendszer ugyanakkor gondoskodik róla, hogy eredményes munkát végezzünk és minimálisra csökkentsük, esetleg teljesen megszüntessük fogazottság kialakulásának a kockázatát.