A pigmenthiány a mai napig feltáratlan részét képezi a bőrgyógyászatnak. Annak ellenére, hogy a beteg nem érez fájdalmat, mégis kellemetlen számára a fehér foltok megjelenése a bőrön.

Sajnos a vitiligo kezelése egyelőre gyerekcipőben jár, így leginkább csak olyan készítményeket tudnak biztosítani a pácienseknek, amelyek enyhítik a fehér foltok színét, valamint védelmet nyújtanak a leégés ellen. Ezek a bőrrészek ugyanis roppant érzékenyek és rövid idő alatt leéghetnek.

A Cellubio oldalán különféle termékeket használhat, amelyek által jobb közérzetre tehet szert, hiszen nem kell a szembetűnő fehér foltok miatt feszélyezve éreznie magát. Mint ahogy azt már említettük, a vitiligo kezelése csak felszínesen oldható meg, de például a Vitix nagymértékben megnöveli az újrapigmentálás lehetőségét.

Ez a készítmény főként azoknak ajánlott, akiknél nem túl rég jelentek meg a foltok, ugyanis nagy valószínűséggel még vannak működőképes melanociták. Ha szeretne többet megtudni a készítményekről, akkor a weboldalon részletes információt talál.