Gyakran alig tudjuk eldönteni, hogy melyik a leggazdaságosabb tüzelőanyag, a fa, a barna vagy a feketeszén? A szén újra nagyon népszerű. Tulajdonképpen a szén árak TÜZÉP szinten ennek fajtájától és fűtőértékétől függ. Rendkívül nagy különbségek lehetnek a szén árak között, a feketeszén a legdrágább, ezt követi a barna, majd pedig a lignit. Persze, mindenki maga dönti el azt, hogy neki mi számít drágának vagy milyen fűtőértékű anyag a leginkább megfelelő. Mégis érdemes átnézni a matrabrikett.hu webáruház honlapján található listát, amelyik a tüzelőanyagok fűtőértékét tartalmazza.

Nem túl magasak a szén árak TÜZÉP telepeken, viszont változóak lehetnek, ezért jól teszi, ha vásárlás előtt több helyen is szétnéz, és összehasonlítja egymással. Nem mindegy ugyanis, hogy mennyi pénzt kell kiadnia tüzelőre, hiszen ennek megvásárlása minden évben jól megterheli a családi kasszát. Úgyhogy minden esetben nagyon figyelmesen döntse el, honnan szerzi be a télire szükséges fűtőanyagot! Annyit azért elárulunk, hogy a Mátra Brikett cég egy remek hely erre.

Amennyiben ezen anyagot választja arra a célra, hogy a téli időszakban fűtse vele az otthonát, akkor feltétlenül szükséges a szén fűtőértéke témában elmélyülni. A fűtőérték számolásokban sokat segítenek Önnek a fent említett weblapon található táblázatok. Mindenképpen érdemes, sőt, szükséges idejében kiszámolni a szén fűtőértékét, hiszen senki sem szeretné, hogy a téli hidegben csak folyton fűtsön, rakja a kazánba a tüzelőanyagot, de mégse legyen megfelelő hőmérséklet a házban.

Főleg azoknál a családoknál rendkívül lényeges ez, ahol kisgyerekek és idős emberek is élnek, hiszen ez a két generáció melegebbet igényel. Természetesen, az is sokat számít a megfelelő hőmérséklet elérésében és megtartásában, hogy a ház a mai hő-technikai szabványokhoz képest elfogadható legyen. Ahogyan már említettük, a szén fűtőértéke szintén mérvadó. Ha a Mátra Brikett vállalkozást keresi fel ez ügyben, biztosan a megfelelő tüzelőanyaghoz fog hozzájutni.