gin

A hazánkban közkedvelt italok között vannak olyan fajták, amelyek egyszerűen nem hiányozhatnak egyetlen szórakozóhely bárjából vagy különlegesebb eseményről sem. Az egyik ilyen kétségtelenül a gin, amit bizonyára már mindenki legalább egyszer megkóstolt.

Itthon elsősorban tonikkal keverve fogyasztják, a gin-tonik koktél elmaradhatatlan eleme bármelyik hazai itallapnak. Persze a jól ismert gin-tonik mellett, más finom ital alapja is lehet, hiszen számos koktél lehetősége rejlik benne.

Ha van a bárpultban egy kis édes és száraz vermut, valamint narancslé, akkor olyan ínycsiklandozó koktélok keverhetőek belőle, mint a Martini vagy a Bronx. A gin természetesen önmagában is finom, de érdemes óvatosan bánni vele, mert az alkoholtartalma nem elhanyagolandó.

Mint minden italból, ebből is érdemes jó minőségűt vásárolni, hiszen a silány termékek rontják az élvezeti értékét és még kellemetlen másnapot is okozhatnak a fogyasztóknak. Kiváló minőségű, eredeti fajták a diszkontital.hu webáruházból is megrendelhetőek a nap bármelyik órájában.