Nagyon úgy fest, hogy kezd lejárni az idő, amikor csak fiús és csak lányos játéknak lehetett titulálni egyik vagy másik típust. A szuperhősökről és a szuperhős figurákról általában az jut az eszébe az embernek, hogy kimondottan fiúknak való.

Azonban a Miracolous játékok rácáfoltak erre, hiszen olyan világot alkottak meg, ahol a szuperhősök nem mindig fiúk és nem mindig a lányokat kell megmenteni. A csajos szerelésbe bújt szuper lányok figuraként is kaphatóak. Természetesen mindegyikhez a saját különleges tulajdonság párosul.

A katicabogár például rá tud cuppanni az egyenes felületekre és így fel tudja húzni magát. A fekete macska pedig csípőből olyan fordulásra képes, amivel hihetetlen ütést tud mérni az ellenségre. A Miracolous játékok segítségével a kislányok sem maradnak ki az akciókban dús játékokból és magukénak tudhatna olyan szuperképességeket, amelyekkel nagyon szórakoztató játszani.

A figurák külön kaphatóak és körülbelül 13 cm magasak. Az a legjobb bennük, hogy így akárhová elférnek, még a táskazsebben is.