gazdasági mediátor

Az alternatív vitarendezés egyre nagyobb figyelmet kap és napjainkban talán nagyobb szükség van rá, mint valaha. Egy cégen belül zajló egyet nem értés komoly gondokat okozhat tekintet nélkül arra, hogy kik a felek. Ezért szükséges egy gazdasági mediátor jelenléte a tárgyalásokon, aki eredményesen tudja vezetni a teljes beszélgetést. Ez azonban csak nagyon egyszerű megfogalmazása annak, hogy mit is foglal magában ez a szakma. Ismerni kell a kapcsolódó törvényeket, jogokat, az illetőnek megfelelő empátiával kell rendelkeznie, viszont ügyelnie kell arra is, hogy valóban pártatlan maradjon.

Miért előnyös a cégeknek a gazdasági mediátor alkalmazása? Nos, ha nagyon röviden szeretnénk összefoglalni, akkor nemcsak rengeteg időt és ezzel persze jelentős mennyiségű pénzt spórol, valamint nagyobb valószínűséggel fog előállni a nyertes-nyertes helyzet, amikor mind a két fél elégedett lesz a végeredménnyel. Egy tapasztalt gazdasági mediátor még az igazán kényes és szövevényes problémákat is könnyedén képes megoldani, így mindenképpen érdemes megkeresni, ha szükséges.

Természetesen nemcsak az üzleti életre korlátozódik a tevékenység, hiszen a sport mediátor is egy létező fogalom. A fentiekből kiindulva már könnyedén kitalálható, hogy milyen készségekkel kell rendelkeznie az illetőnek, illetve azzal is, hogy mit takar ez a típusú foglalkozás, de biztosan vannak olyan pontjai, amelyek nem egyértelműek. A sportéletben is megannyi konfliktushelyzet fordulhat elő és sajnos messze nem egyértelmű, hogyan is kellene ezeket megoldani.

Legyen szó akár két sportoló, akár a szövetség és egy sportoló vitájáról, a sport mediátor gyorsabban és eredményesebben tudja ezt megoldani. Speciálisabb helyzet, amikor egy szponzor is a képbe kerül, hiszen ennek már üzleti vonatkozása is van. Legyen bármilyen bonyolult az ügy, a sport mediátor mindig pártatlanul van jelen és arra törekszik, hogy a lehető legkisebb veszteséggel és stresszel legyen megoldva az eset, ami mind a két félnek előnyös. Tehát gyors, költséghatékony és eredményes!