Suzuki felni

Tél előtt jogosan merülhet fel a kocsitulajdonosokban a kérdés, hogy a lemezfelni vagy épp az alufelni az, amelyik tökéletes ebben az évszakban. A szakemberek is véleménye is megoszlik a téli Suzuki felni estében: sokan csakis a lemezfelni ajánlják, míg mások szerint teljes mértékben megbízhatónak és jónak tartják az alumínium modelleket.

Az tény, hogy amikor beköszönt a tél, akkor az utak veszélyesebbé válnak, és a nyári abroncsok nem képesek megfelelni ebben a helyzetben. Nem tudnak annyira kapaszkodni a havas, jeges utakon, mint a téli Suzuki felni fajták. Amikor tartósan 7 Celsius-fok alatt van a hőmérséklet, csakis a téli abroncs fog beválni.

Erre pedig az acél vagy alu Suzuki felni a jó? Nos, amikor a gumicserére kerülne sor, akkor két opció közül választhat az ember. Az egyik, hogy a tulaj megtartja a Suzuki felni kellékeket, és a téli abroncsokat egy profi autószerelővel teteti fel. Ez persze egy költséges megoldás, amiről sokan hallani sem akarnak.

Ennél jóval praktikusabb, olcsóbb és gyorsabb lehetőség az, ha két pár Suzuki felni és gumi kombóval bír az ember, azaz télivel és nyárival is. Ez akkor igazán jó, amikor valaki olyan helyek lakik, ahol az évszakok igencsak markánsak, azaz télen nagyon hideg van, míg nyáron tombol a kánikula. Sok sofőr szerint, a fagyos időszakban a legjobb választást mégiscsak a lemezfelni jelenti.

De vajon beválik az Alfa Romeo alufelni télen?

Lehet, hogy olcsóbb a lemezfelni, de az biztos, hogy nem egy szép darab. Szerencsére vannak már olyan tartós Suzuki felni fajták, amelyek tartósságban igenis képesek felvenni a versenyt az acélfelnikkel, illetve nagyon is esztétikusak.

A modern gyártási eljárásoknak hála, az Alfa Romeo alufelni is lehet tartós a karcolásokkal szemben, illetve lehet annyira nehéz, hogy ne terhelje túlságosan a kocsit, de azért remekül tapadjon. A jól megválasztott Alfa Romeo alufelni ismérve, hogy az külsőleg is kifogástalan.

Az ilyenhez pedig nem kell a sokszor nem épp mutatós dísztárcsa mellett dönteni. Az alumínium tárcsák rajongói nagyon örülnek azoknak az Alfa Romeo alufelni modelleknek, amelyekkel már fel lehet szerelkezni tél előtt. Ezeket direkt arra fejlesztették ki, hogy ellenálljanak a havas sólé okozta rozsdásodásnak.