zár

Tolvaj előtt nincsen zár – tartja a közmondás, de ezt sugallják az olyan Hollywoodi filmek is, amikben csupán egy tű, vagy gémkapocs felhasználásával sikerül kinyitni az ajtót, bilincset. Vajon a filmekben látható hasonló jelenetek fedik az igazságot? A http://www.zarban.hu/ linkre kattintva kiderül, hogy nem feltétlenül.

Bár eleinte meglehetősen menőnek tűnik, hogy csupán egy kis tűvel, vagy drótdarabbal ki lehet nyitni egy zárat, de ha jobban belegondol az ember, ez inkább félelmetes. Mi van akkor, ha az én lakásom zárát hatástalanítják ilyen könnyen: Valószínűleg ez már sokaknak nem tetszene, hiszen senki sem szereti, ha az értéktárgyai nincsenek biztonságban.

Tehát, nem faragják olyan gyenge fából a zárakat sem, így ha netalán beragad a kulcsa, vagy éppenséggel kizárta magát, akkor próbálkozhat ugyan a fent említett filmben látott módszerekkel, viszont a sikerélmény nem garantált. Ehelyett sokkal előnyösebb szakembert hívni, aki a megfelelő eszközök birtokában segít megoldani ezt a problémát. Ráadásul előfordulhat, hogy a zárat is megmenti.