Az ember életében számtalan váratlan helyzettel találhatja magát szemben. Minden esetben tanácsos felkészültnek lenni, különösen akkor, hogyha valamiért belekeveredünk egy büntetőjogi eljárásba. Legyünk akár szemtanúk, akár vádlottak, minden esetben szükségünk lesz a büntetőjogi ügyvéd szakértelmére. Csak ebben az esetben lehetünk biztosak benne, hogy gondoskodtunk a megfelelő védelemről, mert a segítségével kidolgozhatjuk azt a stratégiát, amire a tárgyaláson lesz szükség.

Hogyha kihallgatásra kerül a sor, akkor is jelen kell lennie egy büntetőjogi ügyvédnek, hogy minden szabályszerűen történjen. Egy átlagember könnyen elvész a keresztkérdések zuhatagában és ezután kellemetlen szituációban találhatja magát, amiből elég nehéz lesz kikecmeregni, sőt, sok esetben teljességgel lehetetlen a büntetőjogi ügyvéd segítsége nélkül. Többéves tapasztalat és tanulás szükséges ahhoz, hogy tisztában legyünk minden jogi kérdéssel az adott vádpontokkal kapcsolatban. Legyen szó bármiről, a büntetőjogi ügyvéd mindig az ügyfél érdekeit fogja szem előtt tartani, ez alapján nem létezik sablonos ügy.

Az ittas járművezetés sajnos manapság is hatalmas problémát jelent kicsiny hazánkban. Még mindig sokan úgy gondolják, hogy egy pohár sörből nem adódhat semmi probléma. Egy baleset során azonban könnyedén nagy bajba keveredhetünk abban az esetben, ha fogyasztottunk alkoholt, függetlenül attól, hogy mi voltunk az okozói vagy nem. Az ittas járművezetés lehet szabálysértés, de könnyen átalakulhat bűncselekménnyé is. Felesleges próbálkozni, hogy mi az a mennyiség, amit még megengedhetünk magunknak.

Az igazság az, hogy senkinek nem szabadna innia, még akkor sem, ha csak arról a sokat hallott egy pohárkáról van szó. De, ha megtörtént a baj, akkor érdemes tisztában lennünk vele, hogy mik a kilátásaink. Természetesen ebben az esetben is számíthatunk védelemre a tárgyalás során. Ha ittas járművezetés során balesetet történik, akkor az okozója letöltendő börtönbüntetésre is számíthat. Az ittas járművezetés mindenkire nézve fokozottan veszélyes tevékenység.